Εστιατόριο- Wine Bar με θέα Ακρόπολη

Είπαν Για Εμάς

Lifo 16.02.2017

Chocolat Royal Ένας πολυχώρος για τους λάτρεις του κρασιού στο ιστορικό Θησείο Με όνομα γλυκό σαν σοκολάτα, το Chocolat Royal έφερε μια αύρα παριζιάνικου bar à vin στο κέντρο της πόλης, γι’ αυτό γρήγορα απέκτησε φανατικούς θαμώνες. Μη μένεις όμως μόνο σε αυτό που σου θυμίζει το όνομα. Μιλάμε για έναν πολυχώρο, που στο ισόγειό του φιλοξενεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κάβες κρασιού στην Αθήνα. Στο χαλαρό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον του θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, κυρίως του ελληνικού αμπελώνα, ενώ θα γευτείτε σπάνιες ετικέτες. Ιδανικός χώρος για ένα ποτήρι κρασί έπειτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά αλλά και για έξοδο με φίλους. Όλα τα κρασιά, που σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από μικρά οινοποιεία, είναι προσεκτικά επιλεγμένα από τον wine manager Δημήτρη Σπυρόπουλο και τον sommelier Δημήτρη Μοσχογιάννη, προσφέροντας ποικιλία χαρακτηριστικών και γεύσεις για κάθε γούστο και περίσταση. Και επειδή κάθε οινική εμπειρία προϋποθέτει συνδυασμό γεύσεων, στο Chocolat Royal, εκτός από εκλεκτά κρασιά, θα βρείτε και μια ξεχωριστή επιλογή πιάτων για να τα συνδυάσετε. Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του στο fb για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις καινούργιες προσθήκες στον οινικό κατάλογο. Chocolat Royal, Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, 210 3469077, www.chocolatroyal.gr, Facebook Πηγή:www.lifo.gr


Athensvoice 22.02.2017 

Το κρασί δεν είναι απλά τάση. Είναι πάθος, χαρά, είναι φίλοι, είναι τα ωραία βράδια που όλες οι έγνοιες εξαφανίζονται πάνω από το τσούγκρισμα των ποτηριών. Η Αθήνα αγαπάει το καλό κρασί και σχεδόν σε κάθε γωνιά της έχει υπέροχα wine bars που φέρνουν τα αρώματα του παγκόσμιου και κυρίως του ελληνικού αμπελώνα στο ποτήρι σου.

Chocolat Royal

athens voice

athens voice

Το Wine Bar που εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί στο ισόγειο του υπέροχου Chocolat Royal, είναι από τα μικρά μυστικά της πόλης που αξίζει να μάθεις. Στον ατμοσφαιρικό του χώρο, με θέα μια μαγευτική πλευρά της Ακρόπολης, θα ανακαλύψεις πάνω από 60 ετικέτες κρασιών, πολλές από αυτές σπάνιες και αρκετά ψαγμένες (οι 15 προσφέρονται και σε ποτήρι). Τη λίστα έχει επιμεληθεί ο wine manager Δημήτρης Σπυρόπουλος και έχει δώσει μεγάλη έμφαση στα πιο αξιόλογα κρασιά του πλούσιου ελληνικού αμπελώνα. Όμως για να βρεις το κρασί που ταιριάζει απόλυτα στα δικά σου γούστα, εμπιστεύσου με κλειστά μάτια τις γνώσεις του sommelier Δημήτρη Μοσχογιάννη. Εδώ μπορείς να βρεις καταφύγιο για στιγμές χαλάρωσης και συντροφιά ένα ποτήρι πραγματικά καλό κρασί, αλλά και μερικές νόστιμες πινελιές από τον κατάλογο του φαγητού (highlight οι μπρουσκέτες άγριου χοίρου με dressing κόκκινων φρούτων, το ταρτάρ φρέσκου σολομού και η γαρίδα tempura σε μίνι τορτίγια με φρέσκα λαχανικά). Tip: Δύο φορές το μήνα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες οινογνωσίες για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα στο Facebook. Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, 2103469077, www.chocolatroyal.gr, Fb: Chocolat Royal Thisio

Πηγή: http://www.athensvoice.gr/taste/wine-spirits/7-wine-bars-poy-tha-latrepseis


Athensmagazine 03.03.2017
Θησείο: Αυτή είναι η νέα πρόταση του Chocolat και μας εντυπωσίασε!

Athens voice

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])
Μπορεί να φημίζεται για τα υπέροχα γλυκά του, μπορεί τα σχόλια για το brunch του να είναι τα καλύτερα, μπορεί το μενού του να αποσπά καθημερινά εξαιρετικές κριτικές, μπορεί σε όλες τις all day υπηρεσίες του όλα να γίνονται μελετημένα και άριστα…μπορεί να έχει ένα από τα καλύτερα team που μπορεί να έχει μια επιχείρηση, και όμως το Chocolat δεν επαναπαύεται…και συνεχίζει να μας εκπλήσσει πολύ ευχάριστα και να ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Πιο πρόσφατη κίνηση συγκεκριμένα από το Δεκέμβριο, το καινούριο και πολλά υποσχόμενο wine bar του στο ισόγειο.
Περισσότερες από 60 ετικέτες αμιγώς ελληνικού αμπελώνα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα που συνεχώς ενημερώνεται, γνώση, αγάπη για το κρασί, επικοινωνία με το κοινό και μια συνεργασία που αποδεικνύει πόσο μελετημένα και σωστά γίνονται όλα..Αυτή του ιδιοκτήτη του Chocolat, Πέτρου Πίκουλα με έναν από τους καλύτερους και πιο καταξιωμένους οινολόγους στο χώρο, τον Δημήτρη Σπυρόπουλο -με πολύ «δυνατό» βιογραφικό στο χώρο και ηχηρές συνεργασίες όπως αυτές με το Βαρούλκο και τη Σπονδή- , έρχεται να απογειώσει το εγχείρημα! Ήδη 2 ή και 4 φορές κάθε μήνα (συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη) πραγματοποιούνται στο Chocolat , οινογευσίες παρουσιάζοντας κάθε φορά στο κοινό παραγωγούς και επικοινωνώντας τον οινοπολιτισμό.
Επόμενη κίνηση…2 ή 4 επίσης Παρασκεύες κάθε μήνα θα οργανώνονται wine menu. Εξαιρετικές ελληνικές ετικέτες σε άψογο συνδυασμό με τις γεύσεις του μενού (κάθε φορά φυσικά διαφορετικό).Και όλα αυτά βεβαίως συνδυαστικά με το υπέροχο περιβάλλον και ένα μενού εκλεκτών γεύσεων του γνωστού chef Σπύρου Μάλλιου.
(Αποστόλου Παύλου 27,Θησείο, τηλ.210 3469077)

Πηγή: http://www.athensmagazine.gr/restaurants/articles/thhseio-ayth-einai-h-nea-protash-toy-chocolat-kai-mas-entypwsiase